wtorek, 5 listopada 2013

Po włosku

Dziś postanowiłam zrobić przekąski w stylu włoskim. Proste w przygotowaniu i na każdą okazję :)

Składniki:
bagietka
oliwa z oliwek (ok 4-5 łyżek)
liście bazylii
liście pietruszki
ząbek czosnku
mozzarela
pomidorki koktajlowe
rukola

Przygotowanie:
Bagietkę pokroić w kromki ok. 2cm . Posiekać czosnek oraz liście ziół i utrzeć z oliwą. Mozzarelę i pomidorki pokroić w plastry. Za pomocą sitka oddzielić oliwę od reszty. Ziołami z czosnkiem natrzeć jedną stronę kromek, a oliwą z oliwek drugą. Kawałki bagietki podsmażać na patelni do uzyskania złotego koloru. Na kromeczkach ułożyć mozzarelę oraz pomidorki i polać pozostałą oliwą. Przyozdobić rukolą.

Smacznego!

Czas przygotowania: 10-15 min

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz